Składniki:
- 0,5 kg mięsa np. karkówki, szynki itp.
- 100 g pieczarek
- 1 cebula
- 100 g sera żółtego
- 50 g sera pleśniowego
- dwie łyżki mąki do obtoczenia roladek
- liść laurowy, ziele angielskie
- sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Mięso pokroić na plastry, rozbić tłuczkiem na kotlety. Przyprawić solą i pieprzem. Na mięsie wyłożyć farsz grzybowy, położyć plasterek sera pleśniowego, posypać startym żółtym serem. Zawinąć w roladkę (do pomocy można użyć wykałaczki lub sznurka), obtoczyć w mące i obsmażyć z obydwu stron na patelni. Przełożyć do garnka i dusić pod przykryciem do miękkości. Polać sosem, podawać z ziemniakami lub kaszą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz