Do upieczenia tej babki byłam nastawiona sceptycznie. Przepis znalazłam na stronie. Babka wyszła mokra, ale dość mało urosła. W smaku dobra, mocno kakaowa. Plusem jest szybkość wykonania, szybko się ją przygotowuje, szybko piecze ... i w sumie równie szybko znika :)
poniedziałek, 18 listopada 2013
Mięsny żurek z ostrą chrzanową nutą
Wyśmienity żurek. Prosty w wykonaniu, szybki, pełen mięcha. Przygotowywany kilka razy do roku i nie tylko na święta. Z ostrą chrzanowo-musztardową nutą. Żurek ten przygotowuję na gotowych zupach torebkowych, bo zawsze mam mało czasu na jego ugotowanie, ale polecam również przygotowanie na zakwasie na żur.
Sałatka z ryżem, wędzonym filetem z kurczaka i ananasem
Kolejna z moich ulubionych sałatek. Jej niewątpliwą zaletą jest szybkość przygotowania, ale również niesamowity aromat, który powstaje z połączenia ananasa z wędzonym mięsem. Jak najbardziej polecam.
Subskrybuj:
Posty (Atom)