Składniki:
- opakowanie zupy żurek
- opakowanie zupy barszcz biały
- 2 pętka wędzonej kiełbasy (chudej)
- 30-40 dkg wędzonego boczku
- 4 pętka kiełbasy białej
- 6 jajek
- łyżka majeranku
- 2-3 łyżki chrzanu
- łyżka musztardy
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Kiełbasę białą ugotować, jajka ugotować na twardo. Chudą kiełbasę i boczek pokroić w kostkę i obsmażyć na patelni. Zupy w proszku wymieszać w 1/2 ilości wody i zagotować do zgęstnienia. Białą kiełbasę pokroić w talalarki i dodać do zupy, dodać również podsmażony boczek z kiełbasą. Przyprawić chrzanem, musztardą i przyprawami do smaku. Na koniec dodać pokrojone jajka. Zasypać majerankiem. Podawać z pieczywem - najlepiej pszenną bułką. Przed podaniem można na talerz nałożyć trochę chrzanu, musztardy, zalać zupą i zamieszać. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz