piątek, 4 października 2013
Przepis na idealny lukier
Nie raz przygotowywałam lukier. Za każdym razem lukier po polaniu ciasta robił się przezroczysty, nie miał pięknego białego koloru jak nie raz obserwowałam na zdjęciach. Metodą prób i błędów doszłam do lukru idealnego. Po zastygnięciu ma piękną śnieżnobiałą barwę. Szybko zastyga i pięknie dekoruje każdy wypiek.
Miękka, aromatyzowana kruszonka
Mięciutka, aromatyzowana kruszonka. Idealna zarówno jako posypka na ciasto drożdżowe jak i kruche. Niesamowitą delikatność daje jej użycie zamiast zwykłego cukru - cukru pudru.
Mięciutkie ciasto drożdżowe ze sliwkami i kruszonką
Ciasto ma trzy wielkie zalety: jest mięciutkie, pełne owoców i posypane aromatyczną kruszonką. Napisałabym o nim coś więcej, ale idę zjeść kawałek :)
Subskrybuj:
Posty (Atom)