Ciasteczka bardzo szybkie w przygotowaniu a zarazem wykwintne, urocze i smaczne. Oczywiście bardzo łatwe i szybkie w wykonaniu kiedy użyjemy gotowego ciasta francuskiego. Nie wątpię, że ciastka upieczone na bazie samodzielnie przygotowanego ciasta francuskiego są jeszcze bardziej pyszne ... ale jednak na dzień dzisiejszy zostanę przy gotowym cieście, bo chyba właśnie ta szybkość przygotowania ciastek daje im aż tyle uroku.
Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 1 sztuka ananasa (ewentualnie z puszki)
- cukier puder
Przygotowanie:
Ciasto rozłożyć. Ananasa obrać, pokroić na około 1 cm grubości plasterki, wyciąć twarde środki (ja użyłam kieliszka jako narzędzia). Plastry ananasa odsączyć na ręczniku papierowym, układać na cieście francuskim. Z ciasta wycinać krążki o około 1 cm szersze niż plastry ananasa. Wystające boki nakłuć widelcem i zawijać na krążki. Posypać obficie cukrem pudrem - cukier puder ma się skameralizować podczas pieczenia. Piec na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w temperaturze 210 stopni przez około 15-20 minut do uzyskania złotego koloru.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz