Mięciutkie, pachnące bananami, obsypane cukrem pudrem...
Składniki:
- 1 dojrzały banan
- 250 g mąki pszennej (najlepiej nie dodawać więcej bo ciastka wyjdą twarde)
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżka kakao
- 120 g cukru
- 100 g miękkiego masła lub margaryny
- szczypta soli
- cukier puder do dekoracji
Przygotowanie:
Banana rozgniatamy. Sypkie składniki łączymy, dodajemy banana, masło. Zagniatamy ciasto. Dzielimy na 3 części, z każdej formujemy wałek, delikatnie spłaszczamy i wykrawamy trójkąciki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 15-20 minut w temperaturze 180 stopni. Ostudzone posypujemy dość obficie cukrem pudrem. Najlepiej smakują podawane ze szklanką mleka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz