Składniki:
- 1/3 opakowania makaronu do spaghetti (pełnoziarnistego)
- 250 g boczku wędzonego z dużą ilością mięsa
- 3 jajka
- 2 łyżki śmietany 18%
- 1 cebula
- pieprz, sól, rozmaryn
- 1 ząbek czosnku
- twardy tarty ser do posypania
Przygotowanie:
Makaron ugotować al'dente. Na patelni podsmażyć pokrojony w paseczki boczek. Dodać pokrojoną cebulę i zeszklić razem z boczkiem. Następnie wcisnąć czosnek. Jajka rozbełtać ze śmietaną i pod koniec smażenia dodać do boczku. Zmniejszyć ogień do minimum i delikatnie mieszać, aby powstało jak najmniej grudek. Przyprawić solą, pieprzem i rozmarynem. Powstały sos wymieszać z ugotowanym makaronem, wierzch posypać twardym serem i podawać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz