wtorek, 5 sierpnia 2014

Sałatka z mozzarellą i kiełkami - carpaccio z mozzarelli

Jedna z sałatek, które uwielbiam. Przypomina mi nieco carpaccio. Wołowinę zastąpiłam serem mozzarella. Uwieńczeniem smaku jest krem balsamiczny naturalny i dużo oliwy z oliwek.



Składniki:

- 1 kula mozzarelli
- kilka oliwek
- kilka pomidorków koktailowych
- garść kiełek
- oliwa z oliwek
- krem balsamiczny
- pestki słonecznika i dynii

Przygotowanie:

Mozzarellę pokroić na cieniutkie plasterki i rozłożyć na talerzu. Pomidory przekroić na pół i poukładać. Dodać oliwki, całość posypać ziarnami. Na wierzch rozłożyć kiełki. Danie polać obficie oliwą i kremem balsamicznym.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wydrukuj przepis

Przetłumacz

Polecam również

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...