środa, 10 września 2014

Carpaccio z mozzarellą i mięsem z jelenia

Mięso z jelenia oraz mozzarella - to składniki z jakich można stworzyć pyszne carpaccio. Oczywiście jest to danie dla osób jakie tolerują surowe mięso. Jeżeli ktoś nie przepada za surową dziczyzną to polecam carpaccio z mozzarelli lub buraka.



Składniki:

- 100 g plastrów polędwicy z jelenia
- 100 g plastrów mozzarelli
- garść rukoli
- kilka plasterków twardego sera
- kilka pomidorków koktajlowych
- oliwki
- kapary
- oliwa z oliwek
- sos balsamiczny

Przygotowanie:

Na talerzu ułożyć cienkie plastry mięsa i sera, posypać rukolą. Rozłożyć kilka oliwek, kaparów i pomidorków koktajlowych. Zetrzeć na wierzch odrobinę twardego sera. Całość dość obficie polać oliwą i skropić sosem balsamicznym. Podawać z grzanką z pieczywa pełnoziarnistego.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wydrukuj przepis

Przetłumacz

Polecam również

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...