Pomysł na soczystą karkówkę w warzywach. Obiad pyszny i szybki.
Składniki:
- 0,5 kg karkówki
- 1 papryka czerwona
- 200 g pieczarek
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- łyżka oliwy
- pieprz i sól do smaku
- liść laurowy i ziele angielskie
Przygotowanie:
Karkówkę pokroić w plastry. Delikatnie rozbić tłuczkiem, ułożyć na dnie wysmarowanego tłuszczem naczynia. Mięso doprawić przyprawami, liściem i zielem. Paprykę pokroić w paski, wyłożyć na mięsie. Pieczarki pokroić w plastry, wyłożyć na papryce. Wierzch posmarować przecierem pomidorowym i doprawić. Przykryć pokrywką żaroodporną, wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni na 40-60 minut. Podawać z różnych rodzajem kasz.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz