Składniki:
- 6 plastrów tortilli - użyłam gotowej
- 1/2 fileta z kurczaka
- 1 puszka kukurydzy
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 1 woreczek ryżu
- 2 ząbki czosnku
- 2 pomidory
- 1/2 cebuli
- kilka listków sałaty
- łyżka oliwy
- 20 dkg startego żółtego sera
- sól, pieprz, ostra czerwona papryka
Przygotowanie:
Filet ugotować w bulionie. Do bulionu wrzucić woreczek ryżu i ugotować na sypko. Mięso podzielić na paski - nie kroić, ale odrywać niewielkie kawałki. Rozgrzać oliwę, dodać mięso i 3 minutki podsmażyć, dodać pokrojoną cebulę, ugotowany ryż, odcedzoną kukurydze oraz fasolę. Obrać sparzone pomidory ze skórki, pokroić w kostkę i dodać do mięsa. Wcisnąć czosnek, doprawić solą, pieprzem i czerwoną ostrą papryką. Na plaster tortilli nakładać farsz, na to starty ser i zawijać w kieszonki. Podgrzać na patelni grillowej.
Moje smaki :) !
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :)