Składniki:
- 2 pstrągi
- kilka różyczek brokuł
- 1/2 cebuli
- 1/2 papryki
- sól, pieprz,
- mozzarella (garść)
- ząbek czosnku
- 2 plasterki cytryny
- łyżka śmietany
- 1/2 łyżki mąki pszennej
- 1/2 szklanki wody
Przygotowanie:
Pstrąga dokładnie umyć. Osuszyć na ręczniku papierowym i obficie posolić. Naczynie żaroodporne polać łyżką oliwy. Z brokuła, papryki, cebuli i mozzarelli zrobić sałatkę. Doprawić solą i pieprzem oraz czosnkiem. Rybę nafaszerować sałatką, ułożyć na naczyniu. Pstrąga posypać resztą warzyw. Z wody, śmietany i mąki zrobić sos. Zgęstniałym gorącym sosem polać rybę. Zapiekać 30 minut w temperaturze 180 stopni. Udekorować plasterkami cytryny. Podawać z ryżem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz