- makaron muszle
- 1/2 kg mięsa mielonego
- puszka kukurydzy konserwowej
- 20 dkg sera żółtego
- sól, pieprz
- 2 pomidory
- 1 cebula
- 1 łyżka oleju
Przygotowanie:
Muszle ugotować al'dente. Rozłożyć je pojedynczo na talerzu, aby zapobiec sklejaniu. Na łyżce oleju podsmażyć mięso mielone, pod koniec dodać pokrojoną cebulę i smażyć jedynie do momentu jej zeszklenia. Pomidory sparzyć, pozbawić skórek, pokroić w kostkę i dodać do mięsa. Smażyć do momentu aż z pomidorów powstanie sos. Przyprawić solą i pieprzem. Nadziewać muszle makaronowe farszem mięsnym, układać na blaszce, posypać żółtym serem i zapiec jedynie do rozpuszczenia się sera.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz