Składniki:
- porcja rosołowa
- kawałek selera, pora, pietruszki
- 1 marchew
- 1 szklanka kaszy jęczmiennej
- ziele angielskie, liść laurowy, natka pietruszki
- 1/2 cebuli
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Mięso obgotować w wodzie usuwając pojawiające się szumowiny. Dodać sól, por, seler, pietruszkę, ziele angielskie, liść laurowy, podpieczoną nad ogniem cebulę. Doprawić solą i pieprzem. Gotować do momentu aż mięso będzie miękkie. Wyjąć mięso, wsypać kaszę i startą na tarce do jarzyn marchew. Gotować do momentu aż kasza zmięknie. Mięso oddzielić od kości i skór, dodać do zupy. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i chwilę gotować. Gdy ziemniaki są już gotowe zupę doprawić i posypać natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz