środa, 9 kwietnia 2014

Kotlety mielone faszerowane farszem pieczarkowo-paprykowym

Inny sposób przygotowania tradycyjnych mielonych. Mięso mielone faszerujemy farszem pieczarkowo-paprykowym.



Składniki:

- 1/2 kg mięsa mielonego z szynki wieprzowej
- 1 cebula
- 2 łyżki bułki tartej do mięsa + 1/2 szklanki do panierowania
- olej do smażenia
- 2 jajka
- 10 pieczarek
- 1/3 papryczki chili
- sól, pieprz, wegeta do smaku

Przygotowanie:

Cebulę poszatkować, pieczarki obrać, pokroić na mniejsze kawałki i usmażyć razem z cebulą i poszatkowaną papryczką. Do mięsa wbić jajka, wsypać bułkę tartą, doprawić i dokładnie wymieszać. Formować kotlety, do środka wkładać kulkę z farszu paprykowo-grzybowego, smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron na rumiano.


 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wydrukuj przepis

Przetłumacz

Polecam również

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...