wtorek, 1 lipca 2014

Wołowe kotlety do hamburgerów

Kotlety z mięsa wołowego. Idealnie pasują do hamburgerów. Można je podawać wraz z bułkami do hamburgerów, przepis na bułki znajduje się pod linkiem. Zobacz również przepis na domowe hamburgery wołowe.



Składniki:

- 500 g mięsa mielonego wołowego
- 3 łyżki sosu sojowego
- 3 łyżki sosu barbecue
- sól, pieprz
- 1 cebula
- łyżka oleju

Przygotowanie:

Cebulę pokroić bardzo drobniutko. Dodać do mięsa mielonego. Mięso przyprawić sosami, solą i pieprzem. Podzielić na 3 części (powstaną spore kotlety). Każdą część mięsa uformować w kulę, posmarować olejem i spłaszczyć na kawałku papieru do pieczenia. Kotlety trzeba dość mocno spłaszczyć, gdyż po usmażeniu nieco zmaleją. Każdy kotlet za pomocą papieru przenosić na patelnię. Zdjąć papier i smażyć z obydwu stron.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wydrukuj przepis

Przetłumacz

Polecam również

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...