Składniki:
- 2 ćwiartki z kurczaka
- 1 cebula
- 2 jajka
- 2 łyżki zmielonych płatków owsianych lub otrębów pszennych (może być też starta bułka razowa)
- łyżka natki z pietruszki
- pieprz i sól
Przygotowanie:
Mięso oddzielić od kości i skóry. Zmielić w maszynce do mięsa, dodać pokrojoną drobno cebulkę, jajka, płatki, przyprawy. Dokładnie wymieszać. Uformować kotlety. Nie obtaczać niczym, ułożyć na wysmarowanej łyżką oliwy blaszce z papierem do pieczenia lub folią aluminiową, piec około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni - lepiej będą smakowały wiadomo te smażone. Ja akurat upiekłam. Podawać z surówką, ew. innymi ulubionymi dodatkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz