piątek, 23 sierpnia 2013

Filet kurczaka z serem feta i rukolą w formie rolady

Pomysł na bardziej odmienny obiad - rolada. Roladę tworzy filet kurczaka w połączeniu z serem feta, rukolą i pieczarkami. Całość zawinięta w folię aluminiową i zapieczona w piekarniku.




Składniki:

- 0,5 kg fileta z kurczaka ( u mnie filety z jednego kurczaka)
- 200 g pieczarek
- 200 g sera feta (1 kostka)
- ząbek czosnku
- 100 g rukoli
- łyżka oleju
- sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:

Filet rozbijamy delikatnie tłuczkiem do mięsa, przyprawiamy z obydwu stron. Układamy w formie prostokąta. Rukolę podsmażamy 2-3 minuty na oleju lub maśle z dodatkiem pokrojonego czosnku, układamy na mięsie. Ser kroimy na paski, rozkładamy na rukoli. Pieczarki kroimy na plasterki, podsmażamy, wykładamy na serze feta. Całość zawijamy w formę rolady z pomocą folii aluminiowej. Wkładamy do piekarnika na 30 minut w temperaturze 200 stopni, po tym czasie wyjmujemy, odwijamy z folii, kroimy na dość grube plastry. Podajemy z dowolnymi dodatkami.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wydrukuj przepis

Przetłumacz

Polecam również

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...