czwartek, 3 października 2013

Kandyzowana skórka pomarańczowa

Kandyzowana skórka pomarańczowa jest idealnym dodatkiem do ciast, kiedy chcemy zaznaczyć niesamowity aromat wypieku. Skórkę taką zawsze mam w spiżarni i kiedy tylko nadarzy się okazja, to używam ją do swoich wypieków. Nadaje się nie tylko do środka ciasta ale również do posypania po wierzchu. Jest niesamowitą ozdobą. Skórkę pomarańczową przygotowuję ze skórki pomarańczy. Trzeba pamiętać, aby jak najdokładniej oddzielić od części pomarańczowej białą skórkę, gdyż jest ona gorzka i zepsuje cały finalny aromat.


Spaghetti Carbonara z makaronem pełnoziarnistym

Aż trudno uwierzyć, że kiedyś nie przepadałam za makaronem. Nawet nie wiem kiedy nastąpił ten etap w moim życiu, że jego smak zaczął mi odpowiadać. Może to spowodowane jest tym, że z lat dzieciństwa pamiętam smak jedynie smażonego makaronu, makaronu z sosem i makaronu w zupie. Jako dorosła osoba zauważyłam, że makaron można przygotowywać na wiele rozmaitych sposobów. A przecież też same makarony różnią się smakiem. Dziś na talerzu spaghetti carbonara w towarzystwie makaronu pełnoziarnistego.



Wydrukuj przepis

Przetłumacz

E-mail

Polecam również

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...