piątek, 4 października 2013

Przepis na idealny lukier

Nie raz przygotowywałam lukier. Za każdym razem lukier po polaniu ciasta robił się przezroczysty, nie miał pięknego białego koloru jak nie raz obserwowałam na zdjęciach. Metodą prób i błędów doszłam do lukru idealnego. Po zastygnięciu ma piękną śnieżnobiałą barwę. Szybko zastyga i pięknie dekoruje każdy wypiek.



Miękka, aromatyzowana kruszonka

Mięciutka, aromatyzowana kruszonka. Idealna zarówno jako posypka na ciasto drożdżowe jak i kruche. Niesamowitą delikatność daje jej użycie zamiast zwykłego cukru - cukru pudru.



Mięciutkie ciasto drożdżowe ze sliwkami i kruszonką

Ciasto ma trzy wielkie zalety: jest mięciutkie, pełne owoców i posypane aromatyczną kruszonką. Napisałabym o nim coś więcej, ale idę zjeść kawałek :)


Wydrukuj przepis

Przetłumacz

Polecam również

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...