środa, 9 października 2013

Pszenna chałka drożdżowa z makiem

Bardzo lubię zaplatać warkoczyki ... ale w sumie nie o warkoczykach ma być tu mowa, chociaż wykonanie tej bułeczki (a raczej wielkiej bułki) wiąże się również z zapleceniem pięknego warkoczyka. Chałka ... bo o niej właśnie mowa ma piękny kształt, jest lekka, rumiana i posypana makiem. Na drugi dzień nic nie ujmuje jej świeżości. Przepis jest również łatwy a sam efekt powalający - zarówno wizualnie jak i smakowo.


Zabielana zupa warzywna

Delikatna zabielana zupa warzywna. Powstała z użyciem bulionu z gotowania mięsa do pasztetu. Zupy nie gotuję zbyt często, dokładnie kilka razy do roku. Można do niej użyć każdego warzywa jakie mamy aktualnie w lodówce.



Wydrukuj przepis

Przetłumacz

E-mail

Polecam również

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...