Składniki:
- 500 g mięsa wieprzowego mielonego z szynki
- 1/2 główki kapusty pekińskiej (małej)
- 1 woreczek ryżu
- 2 łyżki bułki tartej
- 2 ząbki czosnku
- 1 cebula
- sól, pieprz, majeranek
- olej do smażenia
- przecier pomidorowy
Przygotowanie:
Ryż ugotować i odsączyć, ostudzić. Kapustę poszatkować. Cebulę poszatkować podsmażyć na łyżce oleju. Do miski włożyć zmielone mięso, kapustę, ryż, cebulę, wcisnąć czosnek przez praskę, dodać bułkę tartą, przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Formować większe kotleciki, obsmażać z obydwu stron na patelni. Koncentrat wymieszać z wodą, doprawić do smaku, zalać gołąbki i dusić pod przykryciem około 30 minut na wolnym ogniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz