niedziela, 13 października 2013

Zupa krem z grzybów suszonych z mięsnymi klopsikami

Zupa gęsta, śmietanowa, wzbogacona mini pulpecikami mięsnymi. Przepyszna.


Sernik z rodzynkami i kandyzowaną skórką pomarańczową

Sernik pieczony na bazie sernika tradycyjnego z dodatkiem rodzynek i kandyzowanej skórki pomarańczowej. Przepis na skórkę można znaleźć tu.



Sernik tradycyjny z czekoladową polewą

Sernik bez kruchego spodu, bez bezowej góry. Również bez dodatków w postaci rodzynek czy skórki pomarańczowej. Nie potrzebujemy do niego mnóstwa składników, samo przygotowanie również nie wymaga od nas dużego nakładu pracy.


Makaron jajeczny z wieprzowiną, warzywami i kiełkami fasoli mung

Kuchnia chińska charakteryzuje się często dużą ilością warzyw używanych do przyrządzania rozmaitych dań. Zaliczyć ją można do kuchni zdrowych. Dziś na pierwszy plan wchodzi makaron (bardziej kluski jajeczne) w połączeniu z warzywami i mięsem wieprzowym marynowanym w czosnku i sosie sojowym.


Miód imbirowy (imbir w miodowej marynacie)

Miód imbirowy jest bardzo dobrym dodatkiem do herbaty w okresie przeziębień. Należy jednak pamiętać, aby miodu nie dodawać do gorącej herbaty, gdyż traci wtedy wszystkie swoje właściwości. Nie tylko miód jest tu wykorzystywany. Imbir można również wykorzystywać jako przyprawę do różnego rodzaju dań, bardzo dobrze pasuje do dań z kuchni chińskiej.


Wydrukuj przepis

Przetłumacz

E-mail

Polecam również

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...