piątek, 13 grudnia 2013

Tradycyjny polski bigos z kiszonej kapusty

Tradycyjny polski bigos. Bardzo mięsny, kwaskowaty, pachnący jałowcem i leśnymi grzybami. Wyśmienity. Najlepszy bigos to ten kilkakrotnie odgrzewany - mój przygotowuję trzy dni. Po przygotowaniu bigos przekładam do słoików i trzykrotnie wekuję. Jest to idealny zapas na cały następny rok.



Puszyste racuchy drożdżowe z jabłkami

Racuszki chodziły już za mną bardzo długo. Pamiętam moje pierwsze podejście do racuchów parę ładnych lat temu, oczywiście próba okazała się nieudana. Problem leżał w zbyt gęstym cieście, racuchy bardzo źle się nakładały na patelnię. Metodą prób i błędów powstał przepis na idealne racuszki, puszyste i w dzisiejszej wersji ... przepysznie jabłkowe.


Wydrukuj przepis

Przetłumacz

E-mail

Polecam również

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...