wtorek, 17 września 2013

Barszcz czerwony

Barszcz jest zupą bardzo popularną w krajach Europy Środkowej i Wschodniej. Ogólnie barszczem jest zupa kwaśna na podstawie z zakwasu, kapusty kiszonej, szczawiu lub buraków ćwikłowych. W dużej części krajów to właśnie burak ćwikłowy jest najpopularniejszą bazą barszczu. Dobrze przygotowany barszcz powinien mieć piękną ciemno-buraczaną barwę oraz wyśmienity delikatnie słodko-kwaśny smak z odrobiną ostrej nuty.




Ciasteczka francuskie z ananasem

Ciasteczka bardzo szybkie w przygotowaniu a zarazem wykwintne, urocze i smaczne. Oczywiście bardzo łatwe i szybkie w wykonaniu kiedy użyjemy gotowego ciasta francuskiego. Nie wątpię, że ciastka upieczone na bazie samodzielnie przygotowanego ciasta francuskiego są jeszcze bardziej pyszne ... ale jednak na dzień dzisiejszy zostanę przy gotowym cieście, bo chyba właśnie ta szybkość przygotowania ciastek daje im aż tyle uroku.




Kakaowo-bananowe ciastka trójkątne poduszeczki

Mięciutkie, pachnące bananami, obsypane cukrem pudrem...




Wydrukuj przepis

Przetłumacz

E-mail

Polecam również

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...