piątek, 6 września 2013

Soczyste żeberka

Dziś coś specjalnego ... super soczyste żeberka. Mogłoby się wydawać, ze to dość wymagający obiad, nic bardziej mylnego. Jest to obiad prosty, szybki w przygotowaniu ... a jak smakuje :) Bardzo ważne, aby wybrać bardzo dobrej jakości żeberka (w postaci pasków). Po upieczeniu mięsko musi bardzo łatwo odchodzić od kości. Wyśmienite w połączeniu z kluseczkami śląskimi lub kopytkami. Polecam.

Drożdżowo-kruche rogaliki z nadzieniem - niezwykle mięciutkie, najlepsze

Poszukiwania przepisu na rogaliki z nadzieniem przystanęły na stronie GotowanieZeStylem. Przepis jaki tam znalazłam wydał mi się najbardziej ciekawy ze względu na m.in. wyrastanie ciasta drożdżowego w lodówce. Z podanych składników wychodzą 24 rogaliki. Rogaliki są bardzo puszyste i mięciutkie. Następnego dnia zachowują idealnie swoją świeżość. Jako nadzienie użyłam czekolady, twarogu i dżemu truskawkowego. Najlepsze wyszły te z twarogiem :)



Wydrukuj przepis

Przetłumacz

E-mail

Polecam również

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...