poniedziałek, 6 stycznia 2014

Ciasto drożdżowe z kulkami maku i kruszonką

Kolejny przepis stworzony na bazie przepisu na miękkie ciasto drożdżowe. Tym razem jako dodatek zastosowałam mak. Uformowane niesymetryczne kulki porozkładałam na powierzchni ciasta i całość zasypałam kruszonką o migdałowym aromacie. Kolejny przepis godny polecenia.



Miękkie ciasto drożdżowe z kruszonką - najlepsze

Przepis na najlepsze ciasto drożdżowe. Bardzo łatwy, tani przepis na rewelacyjnie udane ciasto drożdżowe. Ciasto jest mięciutkie i idealnie wyrośnięte. Można je upiec bez żadnych dodatków lub wyłożyć na jego wierzch owoce, konfiturę czy np. mak. W każdej wersji smakuje wyśmienicie. Polecam.



Bułeczki drożdżowe z makiem - drożdżówki

Te drożdżówki nie tylko wyśmienicie smakują ale również bardzo ładnie się prezentują.



Wydrukuj przepis

Przetłumacz

E-mail

Polecam również

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...