poniedziałek, 30 czerwca 2014
Żeberka w miodzie
Do tej pory przygotowywałam jedynie żeberka na słono. Odważyłam się na słono-słodką wersję z dodatkiem miodu. Efekt ciekawy. Miód bardzo ładnie komponuje się z mięsem. Polecam.
Botwinka
Wiosenna zupa z młodych buraczków. Bardzo smaczna. Podawana z jajkiem i zabielona śmietaną. Aromatu dodaje jej duża ilość świeżego kopru.
Kawa mrożona z bitą śmietaną
Ochłoda na ciepłe dni w postaci kawy mrożonej. Ekspresowo stawia na nogi, dodatek bitej śmietany zmienia zwykłą kawę mrożoną w smaczny deser.
Kruche ciastka z czekoladą, rodzynkami i orzechami (ala pieguski)
Naszła mnie ochota na kruche ciasteczka z dodatkami. Przepis znalazłam na stronie. Ciastka łatwe, szybkie, smaczne.
Subskrybuj:
Posty (Atom)