poniedziałek, 19 sierpnia 2013

Quiche z kawałkami pieczonego kurczaka, mozzarellą i brokułami

Co tu zrobić z pozostałościami po pieczonym kurczaku. Może ugotować ziemniaki, przygotować sos, jakąś surówkę i obiad gotowy. Te tzw. pójście na łatwiznę było pierwszą myślą jaka wpadła mi do głowy kiedy spojrzałam na kawałki upieczonego kurczaka zalegające od wczorajszego dnia w lodówce. No ale przecież przy tej kombinacji pieczony kurczak .... dalej będzie smakował jak pieczony kurczak, jedynie z dodatkami. Co by tu zrobić, aby kurczak przestał być jedynie kurczakiem? Chwila dumy i mam :) Quiche! Przecież do tej potrawy można użyć większości składników zalegających w lodówce. U mnie będzie to oczywiście kurczak, kawałek boczku,  cebula i brokuł. Do tego przygotuję sos na bazie mozzarelli i Voilà!




Wydrukuj przepis

Przetłumacz

E-mail

Polecam również

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...