wtorek, 15 października 2013

Pyzy z mięsem

Pierwszy raz w życiu robiłam pyzy z mięsem. Jako dziecko nie lubiłam pyzów. Były one przygotowywane przez mojego tatę (pochodzi ze Śląska). Może dlatego ich nie lubiłam, bo były bez nadzienia. Pierwszego dnia jedliśmy je z zasmażką a drugiego pokrojone w talarki i usmażone. Pyzy były przygotowywane z samych tartych ziemniaków z dodatkiem mąki - bardzo pracochłonne, gdyż ziemniaki tarliśmy na ręcznej tarce. Dziś postanowiłam przekonać się do pyzów ... ale nie takich z dzieciństwa a z dodatkiem ziemniaków gotowanych. Przepis pochodzi z tej strony, ale został zmodyfikowany Jako farszu użyłam pozostałości z nadziewania pierogów z mięsem. Dziś go odmroziłam i dodałam do niego kilka rozdrobnionych pulpetów (także pozostałość po dniu wczorajszym).


Wydrukuj przepis

Przetłumacz

E-mail

Polecam również

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...