wtorek, 10 września 2013

Pierogi ruskie z posmażaną kiełkaską i cebulką

Pierogi z tym farszem są najczęściej przygotowywanym u mnie daniem wśród wszystkich pierogów. Na samo wykonanie potrzeba trochę czasu, jednak czego to się nie zrobi dla chwili .... hmm obżarstwa? Najlepiej farsz przygotować dzień wcześniej, wtedy kolejnego dnia lepienie pierogów jest samą przyjemnością :)



Pierogi z mięsem z podsmażaną cebulką i kiełbaską

Pierogi z farszem mięsnym dość rzadko goszczą na moim stole. Nie dlatego, że nie są smaczne, ale dlatego, że mam w domu maniaka ruskich pierogów i przy każdej okazji robienia pierogów wybór pada właśnie na te z ziemniaczano-twarogowym farszem. Pierogi z mięsem dość często zamawiam na różnych wyjazdach i za każdym razem szukam tego idealnego smaku. Idealny smak pierogów z mięsem znalazłam w restauracji CANPOL w Człuchowie. Zresztą nie tylko pierogi z mięsem smakują tam wyśmienicie :) Najgorsze jakie jadłam - knajpka w Łebie, aż do tej pory mam ciary na samą myśl o ich smaku. Mam nadzieję, że pierożki z poniższego przepisu zostaną zaliczone do tej górnej półki - zarówno poprzez smak jak i cudowny warkoczyk.




Zabielana zupa ogórkowa

Druga po "pomidorówce" zupa najczęściej goszcząca na moim stole. Najlepiej smakuje ugotowana z ogórków z własnej spiżarni - ja jednak musiałam się w tym przypadku zadowolić sklepowymi -sezon ogórkowy w tym roku był dla mnie nadzwyczaj mało łaskawy.




Wydrukuj przepis

Przetłumacz

E-mail

Polecam również

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...