środa, 18 grudnia 2013

Zrazy wołowe zawijane - rolada wołowa

Kolejne tradycyjne danie kuchni staropolskiej - zrazy wołowe zawijane z kawałkami warzyw, zwane również roladą wołową. Podawane najczęściej z kluskami śląskimi i polane sosem śmietanowo-grzybowym.



Sakiewki schabowe nadziewane serem, szynką i kolorową papryką

Może kotlet, może nie ... takie nachodziły mnie myśli kiedy patrzyłam na trzy plastry schabu. Jakoś dziś wyjątkowo nie miałam pomysłu na obiad. Ponowne otwarcie lodówki rzuciło mój wzrok na trzy papryki: czerwoną, żółtą i zieloną. Pomyślałam, że będą dobrą podstawą na sałatkę do kotleta. A gdyby tak schować je do środka? Tak powstały tęczowe sakiewki, bo chyba można je tak nazwać :)



Wydrukuj przepis

Przetłumacz

E-mail

Polecam również

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...