środa, 18 grudnia 2013

Sakiewki schabowe nadziewane serem, szynką i kolorową papryką

Może kotlet, może nie ... takie nachodziły mnie myśli kiedy patrzyłam na trzy plastry schabu. Jakoś dziś wyjątkowo nie miałam pomysłu na obiad. Ponowne otwarcie lodówki rzuciło mój wzrok na trzy papryki: czerwoną, żółtą i zieloną. Pomyślałam, że będą dobrą podstawą na sałatkę do kotleta. A gdyby tak schować je do środka? Tak powstały tęczowe sakiewki, bo chyba można je tak nazwać :)



Składniki:

- plastry schabu wieprzowego
- papryka (po kawałku z każdego koloru)
- 10 dkg sera żółtego
- 10 dkg wędliny
- 1/2 cebuli
- sól, pieprz
- 1 jajko
- bułka tarta do panierowania
- tłuszcz do smażenia

Przygotowanie:

W plastrach schabu wyciąć delikatnie dość duży otwór. Z pozostałych składników zrobić sałatkę i nafaszerować nią kawałki mięsa. Każdą sakiewkę zaszyć wykałaczką. Namoczyć w roztrzepanym jajku i opanierować bułką tartą. Smażyć na złoty kolor z obydwu stron. Podawać z ziemniakami lub innymi ulubionymi dodatkami.




Wydrukuj przepis

Przetłumacz

E-mail

Polecam również

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...