czwartek, 5 września 2013
Zupa pomidorowa
Zupa pomidorowa uznawana jest chyba za jedną z najczęściej gotowanych zup w naszym kraju. Smakuje wyśmienicie zarówno podawana z makaronem jak i ryżem. Dość często stanowi obiad następujący po przygotowanym dzień wcześniej rosole :) U mnie zupy są podawane jako dania główne, ze względu na to, że nie mam czasu przygotowywać obiadów dwudaniowych. Dlatego właśnie każda zupa jest niezwykle treściwa, w tym przypadku w zupie pomidorowej można spotkać mnóstwo dużych kawałków mięsa drobiowego.
Filet rybny smażony w cieście naleśnikowym
Lubię rybę smażoną w cieście naleśnikowym. Może nie jest to najzdrowszy sposób przygotowania ryby, jednak efekt jest niesamowity. Oczywiście w tej formie podaję jedynie filety rybne niektórych gatunków ryb.
Mięsne pulpeciki zapiekane w sosie pomidorowo-śmietanowym
Dziś na obiad mięsne pulpeciki zapiekane w piekarniku z sosem pomidorowym i serem. Pulpety w takiej formie podaję najczęściej z makaronem penne.
Śledzie pod pierzynką - warstwowa sałatka śledziowa
Subskrybuj:
Posty (Atom)