czwartek, 5 września 2013

Zupa pomidorowa

Zupa pomidorowa uznawana jest chyba za jedną z najczęściej gotowanych zup w naszym kraju. Smakuje wyśmienicie zarówno podawana z makaronem jak i ryżem. Dość często stanowi obiad następujący po przygotowanym dzień wcześniej rosole :) U mnie zupy są podawane jako dania główne, ze względu na to, że nie mam czasu przygotowywać obiadów dwudaniowych. Dlatego właśnie każda zupa jest niezwykle treściwa, w tym przypadku w zupie pomidorowej można spotkać mnóstwo dużych kawałków mięsa drobiowego.


Filet rybny smażony w cieście naleśnikowym

Lubię rybę smażoną w cieście naleśnikowym. Może nie jest to najzdrowszy sposób przygotowania ryby, jednak efekt jest niesamowity. Oczywiście w tej formie podaję jedynie filety rybne niektórych gatunków ryb.



Karkówka zapiekana w warzywach podawana z pęczakiem

Pomysł na soczystą karkówkę w warzywach. Obiad pyszny i szybki.

 


Surówka z kiszonej kapusty

Surówka z kiszonej kapusty to świetny dodatek do obiadu.



Mięsne pulpeciki zapiekane w sosie pomidorowo-śmietanowym

Dziś na obiad mięsne pulpeciki zapiekane w piekarniku z sosem pomidorowym i serem. Pulpety w takiej formie podaję najczęściej z makaronem penne.




Śledzie pod pierzynką - warstwowa sałatka śledziowa

Jedna z lepszych sałatek warstwowych. Sałatka występuje w dwóch wersjach - z jajkiem oraz burakami czerwonymi, ja jednak wolę wersję z jajkiem. Sałatka ta gości u mnie bardzo często.



Wydrukuj przepis

Przetłumacz

E-mail

Polecam również

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...