czwartek, 5 września 2013

Karkówka zapiekana w warzywach podawana z pęczakiem

Pomysł na soczystą karkówkę w warzywach. Obiad pyszny i szybki.

 


Składniki:

- 0,5 kg karkówki
- 1 papryka czerwona
- 200 g pieczarek
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- łyżka oliwy
- pieprz i sól do smaku
- liść laurowy i ziele angielskie

Przygotowanie:

Karkówkę pokroić w plastry. Delikatnie rozbić tłuczkiem, ułożyć na dnie wysmarowanego tłuszczem naczynia. Mięso doprawić przyprawami, liściem i zielem. Paprykę pokroić w paski, wyłożyć na mięsie. Pieczarki pokroić w plastry, wyłożyć na papryce. Wierzch posmarować przecierem pomidorowym i doprawić. Przykryć pokrywką żaroodporną, wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni na 40-60 minut. Podawać z różnych rodzajem kasz.


Wydrukuj przepis

Przetłumacz

E-mail

Polecam również

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...