czwartek, 5 września 2013

Filet rybny smażony w cieście naleśnikowym

Lubię rybę smażoną w cieście naleśnikowym. Może nie jest to najzdrowszy sposób przygotowania ryby, jednak efekt jest niesamowity. Oczywiście w tej formie podaję jedynie filety rybne niektórych gatunków ryb.



Składniki:

- 0,5 kg filetów rybnych ( u mnie panga)
- ciasto naleśnikowe (mleko, mąka, jajko, sól)
- olej do smażenia
- sól i pieprz

Przygotowanie:

Filety pokroić na mniejsze kawałki. Obsuszyć na ręczniku papierowym. Doprawić solą i pieprzem. Obtoczyć w cieście naleśnikowym, smażyć na rozgrzanym oleju. Podawać z surówką z kiszonej kapusty.





Wydrukuj przepis

Przetłumacz

E-mail

Polecam również

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...