poniedziałek, 6 stycznia 2014

Ciasto drożdżowe z kulkami maku i kruszonką

Kolejny przepis stworzony na bazie przepisu na miękkie ciasto drożdżowe. Tym razem jako dodatek zastosowałam mak. Uformowane niesymetryczne kulki porozkładałam na powierzchni ciasta i całość zasypałam kruszonką o migdałowym aromacie. Kolejny przepis godny polecenia.



Składniki:

- ciasto drożdżowe wg przepisu: kliknij
- puszka dobrego gotowego maku
- kruszonka (przepis tu)
- lukier (przepis tu)
Przygotowanie:

Wg podanego przepisu przygotować ciasto drożdżowe i przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia blachy. Na jego powierzchni wyłożyć kilkanaście kulek maku. Posypać kruszonką i wstawić na 30 minut do piekarnika nagrzanego do 50 stopni, po tym czasie zwiększyć temperaturę do 165 stopni i piec kolejne 25 minut. Po wystudzeniu polać lukrem.






Wydrukuj przepis

Przetłumacz

E-mail

Polecam również

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...