wtorek, 14 stycznia 2014

Francuskie ciastka z ananasem i konfiturą różaną

Francuskie krążki powstały na bazie przepisu (kliknij). Ciasteczka tak nam posmakowały, że postanowiliśmy wzbogacić je o wypełnienie środka konfiturą różaną. Efekt bardzo dobry - kolor konfitury dodaje wyrazistości ananasowi. Proponuję jednak posypanie mniejszą ilością cukru, gdyż ciastka są bardzo słodkie.

 


Składniki:

- opakowanie ciasta francuskiego
- puszka ananasów w zalewie (krążki)
- 2 łyzki konfotury różanej
- łyżka cukru pudru

Przygotowanie:

Ciasto rozłożyć. Plastry ananasa odsączyć na ręczniku papierowym, układać na cieście francuskim. Z ciasta wycinać krążki o około 1 cm szersze niż plastry ananasa. Środki wypełniać konfiturą.Wystające boki ciasta zawijać na krążki. Posypać obficie cukrem pudrem - cukier puder ma się skameralizować podczas pieczenia. Piec na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w temperaturze 180 stopni przez około 15-20 minut do uzyskania złotego koloru.





Wydrukuj przepis

Przetłumacz

E-mail

Polecam również

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...