środa, 9 października 2013

Zabielana zupa warzywna

Delikatna zabielana zupa warzywna. Powstała z użyciem bulionu z gotowania mięsa do pasztetu. Zupy nie gotuję zbyt często, dokładnie kilka razy do roku. Można do niej użyć każdego warzywa jakie mamy aktualnie w lodówce.



Składniki:

- kalafior
- brokuł
- marchew
- ziemniaki
- groszek zielony
- por
- seler
- pietruszka
- cebula- przypalona nad ogniem
- łyżka śmietany
- liść laurowy
- ziele angielskie
- pieprz, sól

Przygotowanie:

Warzywa obrać i pokroić w mniejsze cząstki (gdzie to konieczne). Włożyć do garnka z bulionem, przyprawić i gotować na delikatnym ogniu. Gdy warzywa będą miękkie zaprawić śmietaną.

Wydrukuj przepis

Przetłumacz

E-mail

Polecam również

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...