piątek, 28 lutego 2014

Krewetki z czosnkiem i pietruszką

Krewetki zaliczane są do kolejnej potrawy, do której musiałam się przekonać. Wcześniej każdy kęs powodował u mnie mdłości. Rewelacyjnie smakują podsmażone na masełku z czosnkiem i zieloną pietruszką.




Składniki:

- 300 g krewetek
- pęczek natki pietruszki
- 4 ząbki czosnku
- sól, pieprz
- łyżka masła
- łyżka soku z cytryny

Przygotowanie:

Krewetki obrać ze skorupek, pozostawiając jedynie miękkie mięso. Na patelni rozpuścić masło, wrzucić pokrojony drobno czosnek. Dodać krewetki, natkę pietruszki, zalać sokiem z cytryny, przyprawić. Smażyć 2-3 minuty.


Wydrukuj przepis

Przetłumacz

E-mail

Polecam również

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...