wtorek, 24 września 2013

Krucha karkówka panierowana w bułce tartej

Kotlet w postaci panierowanej karkówki. Kilkugodzinne moczenie mięsa w mleku spowodowało, że karkówka stała się bardzo delikatna i krucha. Polecam wypróbowanie tego przepisu, a udowodnię, że schab i filet kurczaka nie jest jedynym mięsem idealnym na kotleta w panierce.



Składniki:

- 0,5 kg mięsa z karkówki
- 1/2 cebuli
- 1/2 szklanki mleka
- bułka tarta do obtoczenia
- sól i pieprz
- 1 jajko

Przygotowanie:

Karkówkę pokroić na plastry, rozbić tłuczkiem do mięsa. Przyprawić solą i pieprzem. Namoczyć na kilka godzin w mleku i pokrojonej cebuli. Po tym czasie obtoczyć w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smazyć na rozgrzanym oleju. Podawać z ziemniakami i sałatką.



Wydrukuj przepis

Przetłumacz

E-mail

Polecam również

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...