wtorek, 24 września 2013

Zupa krem z groszku i marchwi

Troszkę stuningowana wersja zupy krem z samego groszku. Dodałam do niej odrobinę marchwi i ugotowanego na parze fileta z kurczaka. Pewnie zupa nie będzie posiadała tak pięknego zielonego kolorku, ale dodatek mięsa sprawi, że będzie bardziej pożywna.





Składniki:

- puszka groszku konserwowego
- 2 marchewki
- 1/2 cebuli
- szklanka bulionu
- łyżka oliwy
- sól i pieprz

Przygotowanie:

Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić na oliwie. Dorzucić pokrojonego fileta drobiowego. Całość zalać bulionem, dodać marchew w niewielkich kawałkach. Gdy marchew będzie miękka wsypać odsączony groszek. Chwilę pogotować, całość zmiksować blenderem na gęstą masę. Posypać groszkiem i grzankami z chleba pełnoziarnistego.

 

Wydrukuj przepis

Przetłumacz

E-mail

Polecam również

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...