sobota, 21 września 2013

Pasta z wędzonej makreli i jajka

Pastę tę przygotowuję dość często ... najczęściej na kolację. Podaję ją na świeżych chrupiących bułeczkach. Pastę można zmiksować na gładką masę albo jej składniki zwyczajnie pokroić na ma malutkie kawałeczki - ja wolę tę drugą wersję, gdyż lubię jak delikatnie chrupie świeża cebulka.




Składniki:

- 1 wędzona makrela
- 1/2 cebuli (ew. szczypior)
- 3 jajka
- łyżka majonezu
- pieprz, sól

Przygotowanie:

Jajka ugotować na twardo. Makrelę podzielić na mniejsze kawałki dokładnie oddzielając mięso od ości. Dodać posiekaną drobno cebulkę, pokrojone jajka, łyżkę majonezu. Dokładnie wymieszać za pomocą widelca delikatnie rozgniatając powstałą masę. Doprawić solą i pieprzem. Podawać na pieczywie.



Wydrukuj przepis

Przetłumacz

E-mail

Polecam również

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...