Składniki:
- filet z kurczaka
- ząbek czosnku
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/3 łyżeczki pieprzu
- 1/4 łyżeczki ostrej papryki
- 1 łyżeczka gorczycy
- 1/2 łyżeczki kolendry
- szczypta kminku
- szczypta gałki muszkatołowej
- 1 łyżka wody
- 3 łyżki oliwy
Przygotowanie:
Filet umyć, każdy przekroić wzdłuż. Z podanych przypraw, wody i oliwy przygotować marynatę poprzez zmieszanie wszystkich składników. Warto suche składniki najpierw rozetrzeć razem w moździerzu, a później połączyć z mokrymi składnikami. Pierś namoczyć w marynacie i każdą włożyć do rękawa foliowego. Smażyć na rozgrzanej patelni bez tłuszczu po 10 minut z każdej stronie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz