poniedziałek, 9 grudnia 2013

Pstrąg zapiekany w warzywach i mozzarelli

Ciekawa propozycja na przygotowanie ryby w całości. Ryba jest soczysta i delikatna.




Składniki:

- 2 pstrągi
- kilka różyczek brokuł
- 1/2 cebuli
- 1/2 papryki
- sól, pieprz,
- mozzarella (garść)
- ząbek czosnku
- 2 plasterki cytryny
- łyżka śmietany
- 1/2 łyżki mąki pszennej
- 1/2 szklanki wody

Przygotowanie:

Pstrąga dokładnie umyć. Osuszyć na ręczniku papierowym i obficie posolić. Naczynie żaroodporne polać łyżką oliwy. Z brokuła, papryki, cebuli i mozzarelli zrobić sałatkę. Doprawić solą i pieprzem oraz czosnkiem. Rybę nafaszerować sałatką, ułożyć na naczyniu. Pstrąga posypać resztą warzyw. Z wody, śmietany i mąki zrobić sos. Zgęstniałym gorącym sosem polać rybę. Zapiekać 30 minut w temperaturze 180 stopni. Udekorować plasterkami cytryny. Podawać z ryżem.




Wydrukuj przepis

Przetłumacz

E-mail

Polecam również

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...