wtorek, 5 sierpnia 2014

Kalafior w bułce tartej

Kalafior w bułce tartej jest jedną z najczęściej przygotowywaną potrawą z użyciem kalafiora. Podawany jest jako dodatek do dań mięsnych. U nas często zastępuje same ziemniaki.



Składniki:

- 1 kalafior
- 1/3 kostki masła
- 2 łyżki bułki tartej
- sól, pieprz

Przygotowanie:

Kalafior umyć, oddzielić od liści, podzielić na mniejsze fragmenty. Ugotować w osolonej wodzie. Uważać, aby kalafior nie był za mocno ugotowany, gdyż będzie się rozpadał. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić bułkę tartą, posolić i lekko ją podrumienić. Ugotowany kalafior posypać podsmażoną bułką.


Wydrukuj przepis

Przetłumacz

E-mail

Polecam również

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...