środa, 27 sierpnia 2014

Carpaccio z łososia

Kolejna propozycja przygotowania uwielbianego przeze mnie carpaccio. Tym razem podstawą będzie mięso z łososia. Mięso jest wędzone, nie surowe jak w przypadku tradycyjnego carpaccio wołowego, ale cały zestaw jest super.



Składniki:

- 100 g plastrów wędzonego łososia
- garść rukoli
- kilka plasterków twardego sera
- kilka pomidorków koktajlowych
- oliwki
- kapary
- oliwa z oliwek
- sos balsamiczny

Przygotowanie:

Na talerzu ułożyć cienkie plastry ryby, posypać rukolą. Rozłożyć kilka oliwek, kaparów i pomidorków koktajlowych. Zetrzeć na wierzch odrobinę twardego sera. Całość dość obficie polać oliwą i skropić sosem balsamicznym. Podawać z grzanką z pieczywa pełnoziarnistego.






Wydrukuj przepis

Przetłumacz

E-mail

Polecam również

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...