niedziela, 12 stycznia 2014

Rollo kebap z filetem z kurczaka i warzywami

Rollo kebap to inaczej warzywa i mięso zawinięte w okrągłą tortillę. Jako mięsa użyłam fileta z kurczaka usmażonego w przyprawie do kebaba. Warzyw można użyć dowolnych: sałata, ogórek, papryka, kapusta, marchew, pomidor, kukurydza, cebula itp.



Składniki:

- 4 plastry tortilli
- pierś z całego kurczaka
- 1 pomidor
- 1/4 ogórka
- 2 ogórki kiszone
- 5 liści kapusty pekińskiej
- 1 marchew
- 1 cebula
- sos czosnkowy (kliknij po przepis)
- ketchup (kliknij po przepis)
- 2 łyżeczki przyprawy do kebaba

Przygotowanie:

Pierś pokroić w kostkę, obtoczyć w przyprawie do kebaba i usmażyć na łyżce oleju. Pomidora, ogórka, ogórka kiszonego pokroić w kostkę, cebulę w krążki. Marchew zetrzeć na tarce do jarzyn. Kapustę porwać na mniejsze kawałki oddzielając twarde części. Na tortillę nakładać kolejno: sos czosnkowy, ketchup, kapustę, mięso, pomidora, ogórka, ogórka kiszonego oraz cebulę. Całość zwinąć w rulon (najpierw dół a potem boki) i zawinąć w folię aluminiową. Podgrzać 10 minut w piekarniku nagrzanym do 150 stopni.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wydrukuj przepis

Przetłumacz

Polecam również

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...