wtorek, 4 marca 2014

Makaronowe muszle nadziewane brokułem i szynką parmeńską

Makaronowe muszle nadziewane brokułem, serem i szynką parmeńską są ciekawą przekąską na różnego rodzaju przyjęciach. Nadzienie wzbogacone jest o ser żółty, dzięki czemu nie na konieczności posypywania serem podczas zapiekania a co za tym idzie - muszelki po zapieczeniu są idealnie od siebie oddzielone.



Składniki:

- makaron muszle
- 1 brokuł
- pieprz, sól
- opakowanie szynki parmeńskiej
- garść startego żółtego sera

Przygotowanie:

Muszle ugotować al'dente. Rozłożyć je pojedynczo na talerzu, aby zapobiec sklejaniu. Brokuł podzielić na niewielkie różyczki, obgotować w osolonej wodzie. Gdy brokuł będzie miękki, dodać pokrojoną w kostkę szynkę parmeńską oraz ser żółty. Przyprawić pieprzem i solą. Wymieszać. Nadziewać muszle makaronowe farszem, układać na blaszce i zapiec w piekarniku w temperaturze 180 stopni około 10 minut.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wydrukuj przepis

Przetłumacz

Polecam również

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...