wtorek, 4 marca 2014

Makaronowe muszle nadziewane szpinakiem i serem feta

Muszelki nadziewane szpinakiem i serem feta o dość intensywnym czosnkowym smaku. Obecność sera feta eliminuje konieczność dodatkowego doprawiania potrawy solą, więc jedyną używaną przyprawą jest pieprz.




Składniki:

- makaron muszle
- opakowanie szpinaku (ja użyłam w liściach)
- pieprz
- opakowanie sera feta
- łyżka masła
- 3 ząbki czosnku

Przygotowanie:

Muszle ugotować al'dente. Rozłożyć je pojedynczo na talerzu, aby zapobiec sklejaniu. Na łyżce masła podsmażyć szpinak (mrożony podsmażać do momentu odparowania wody), pod koniec dodać wciśnięty czosnek. Ser feta pokroić w drobną kostkę, dodać do szpinaku i wymieszać. Przyprawić pieprzem. Nadziewać muszle makaronowe farszem szpinakowo-serowym, układać na blaszce i zapiec w piekarniku w temperaturze 180 stopni około 10 minut.



Wydrukuj przepis

Przetłumacz

E-mail

Polecam również

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...